16χρονη πολιτική κρατούμενος διανύει την 41η ημέρα απεργίας πείνας

Αναδημοσιεύουμε από το indymedia

abalay

Αμέσως μετά την ομηρία του εισαγγελέα Kiraz η αστυνομία εξαπέλυσε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής και συλλήψεων. Οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν την 1 Απρίλη οδήγησαν στην σύλληψη της  Sila Abalay που αμέσως οδηγήθηκε στις φυλακές του Bakırköy.

Η Abalay άρχισε την απεργία πείνας δηλώνοντας: «τώρα που είμαι σε νόμιμη ηλικία ώστε να συλληφθώ και με δεδομένο το ότι είμαι πολιτική κρατούμενη, βάλτε με μαζί με τους πολιτικούς κρατούμενους». Αμέσως μετά το ξεκίνημα της απεργίας πείνας στις 2 Απρίλη, η Abalay μεταφέρθηκε στην απομόνωση.

Η Abalay, που συνελήφθη στο πατρικό της σπίτι , κατηγορείται για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται διαρκώς.

Η υπεράσπιση της Abalay δήλωσε ότι η σύλληψή της βασίζεται στις υποψίες της αστυνομίας ότι πήρε μέρος σε παράνομη δράση μετά την παρουσία της σε συνέντευξη τύπου, και ότι η κράτησή της είναι χωρίς στοιχεία και παράνομη.

Η υπεράσπισή της κατήγγειλε ότι από την στιγμή που άρχισε η κράτησή της, η 16χρονη Sila δέχθηκε επανειλημμένα απειλές ότι θα έχει την ίδια τύχη με την Elif Sultan Kalsen, που εκτελέστηκε  μπροστά στην αστυνομική διοίκηση στο Βατάν της Κωνσταντινούπολης. «Θα σε σκοτώσουμε όπως σκοτώσαμε και εκείνη.»

Advertisements

One thought on “16χρονη πολιτική κρατούμενος διανύει την 41η ημέρα απεργίας πείνας

  1. Παράθεμα: Μικροφωνική για τη 16χρονη απεργό πείνας Sila Abalay | Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s